CategorieŽn

  fOSSIELEN

  tHEORIEEN

  onze familie

  historie

  gEOGRAFIE

  ONTSPANNING

  NASLAG

  sHOP

Australopithecus afarensis   

 Populair
 


Welkom bij: Op zoek naar Eden

Ooit wel eens willen weten waar onze voorouders vandaan komen? Hoe onze soort evolueerde? Hoe wij wereld heersers werden? Dan zit je hier goed. Net als jij, ben ik op zoek naar ons Eden.


Venus van Willendorf PaleoNieuws

Het laatste nieuws op het gebied van de menselijke evolutie.


Wat is RSS?


Mens al meer dan een miljoen jaar in Europa


donderdag 27 maart 2008 20:13:51

Wetenschappers hebben een kaakbeen en tanden gevonden bij de beroemde Atapuerca vindplaats in noord Spanje. De vondst is gedateerd op ongeveer 1.1 tot 1.2 miljoen jaar oud en geeft ons nieuw bewijs dat de mens al heel vroeg het Europese continent bereikte. Details van de vondst verschijnen vandaag in het tijdschrift Nature. Lees meer.


Splitsing Neanderthalers en mens heel lang geleden


dinsdag 25 maart 2008 19:46:01

De Neanderthalers en de mens hebben een gedeelde voorouder, maar onze splitsing dateert van zeker 350.000 tot 400.000 jaar geleden. Dat is de conclusie van een nieuw gepubliceerd onderzoek. Lees meer.


Werktuigen gevonden op de bodem van de zee


donderdag 20 maart 2008 22:05:21

Een amateurarcheoloog heeft een ongekende collectie stenen werktuigen gevonden in materiaal dat afkomstig was van de bodem van de Noordzee. Een Nederlander, Jan Meulmeester, vond 28 vuistbijlen die mogelijk 100.000 jaar oud zijn in zand en grint dat werd opgegraven door een Brits bedrijf dat bouwmaterialen maakt. Lees meer.


Lees al het nieuwsSite wijzer

Deze site gaat over alle mensen en mensachtigen die hebben geleefd sinds onze tak van de stamboom zich afsplitste van die van onze naaste verwanten de chimpansees. Bekijk per tijdsperiode welke soorten leefden en waar in de sectie Geografie.

Homo erectus

Lees over belangrijke fossielen in de Fossielen sectie, of ontdek wie welke vondsten deed en wanneer in de sectie Historie. Een stamboom van onze menselijke familie vind je in de Onze Familie sectie. Tenslotte vind je bij TheorieŽn onder andere de evolutietheorie en andere theorieŽn over de evolutie van de mens. Kijk ook eens bij Ontspanning voor een puzzel, of doe de quiz. Onder Naslag vind je links naar andere interessante site en het kaartencentrum waar je precies kunt zien welke soorten waar gevonden zijn.
 


PaleoNed

PaleoNed is een in januari 1998 opgerichte vereniging van webmasters wiens websites te maken hebben met prehistorie in de brede zin.

   

 

 

   

 
Verzorgd door PicoSearch

Bezoek Neanderthalers.nl


PaleoPoll

Wat vind jij van "Intelligent design"

Er moet een schepper zijn
Wat een onzin
100% mee eens
Wat is "Intelligent design"?

Stem    Uitslag

Homo sapiens


Bestel het boek Sabeltandtijger uit de Noordzee


Eden's Shop

Eden's Shop biedt Engelstalige boeken aan via het associates programma van Amazon.co.uk.Meer boeken


Eden in de media

Aktueel Sportief
Interview met Eden-auteur

National Geographic
Vermelding in Special